Ücretsiz Doğalgaz Uygulaması Sona Erdi Mi? Doğalgaza Zam Gelecek Mi?

Ücretsiz Doğalgaz Uygulaması Sona Erdi Mi? Doğalgaza Zam Gelecek Mi?

Ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi mi yoksa devam edecek mi? Karadeniz gazının şebekeye bağlanması ile birlikte bir yıl boyunca verilecek ücretsiz doğalgaz desteği müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve 25 metreküp doğalgaz kullanımının mutfak ve sıcak su kullanımı için geçerli olacağı belirtilmişti. Verilen süre bitti. Peki ücretsiz doğalgaz uygulaması bitti mi? Doğalgaza zam gelecek mi? BOTAŞ kararını resmi internet sitesi üzerinden yayınladı.

Ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi mi? Yoksa devam edecek mi? 2023 yılı Nisan ayı itibari ile mutfak ve sıcak su tüketimi için doğalgaz kullanımında ortalama 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak veriliyordu. Ve uygulamanın 1 Mayıs 2024 itibari ile sona ereceği söylenmişti. Peki bu bilgi doğru mu yoksa gelen yoğun talepler göz önünde bulundurularak ücretsiz doğalgaz uygulamasına devam edilecek mi?

Ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi mi? Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Karadeniz gazının şebekeye bağlanması ile birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ortalama 20 milyon haneye, mutfak ve sıcak su kullanımı için doğalgaz faturalarına yansıtılacak, ortalama aylık 25 metreküp kullanım müjdesi verilmiş ve uygulamanın bir yıl devam edeceği belirtilmişti.

Bu süreçte doğalgaz faturalarında ortalama 150 TL tutarında bir indirim söz konusu oldu. Ancak takvimlerin 1 Mayıs 2024'ü göstermesi ile birlikte, belirtildiği gibi ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi. Yani doğalgaz faturaları artık ortalama 150 TL daha yüksek gelecek.

Doğalgaza Zam Gelecek Mi?

Ücretsiz doğalgaz uygulaması sona erdi. Bu nedenle doğalgaz faturaları 150 TL civarında yükselecek. Peki doğalgaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarifenin sabit kalacağı belirtildi.. Yani doğalgaza zam gelmeyecek. Ancak faturalar ortalama aylık 150 TL civarında yükseleceği için tüketiciler bu durumu zam olarak algılayabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.